VELG VARMPEPUMPE TIL HYTTA!

15.11.2018

Er du lei av å sitte og hutre foran peisen på hytta og sprengfyre mens den sakte men sikkert varmer seg opp? 

Installer du en varmepumpe kan du komme til ferdig oppvarmet hytte hver gang! Det er mer komfortabelt, rimeligere og bevarer trekonstruksjonen på hytta bedre enn andre tradisjonelle oppvarmingskilder.

Rimelig og effektiv oppvarming med varmepumpe

Varmepumpe er den helt klart rimeligste kilden til oppvarming til din hytte. Sammenligner vi med panelovn, bruker en varmepumpe ca. en fjerdedel av strømkostnadene. I tillegg holder du en jevn og god varme i hytta, noe som bevarer trekonstruksjonen bedre og øker komfortnivået. Sammenlignet med panelovner som gjerne monteres på veggen i oppholdsrom, kan varmepumper festes høyere opp på veggen, slik at den ikke er til sjenanse når man oppholder seg i rommet. De finnes og i mange lekre design, slik at du kan velge det som passer best til din hytte.

La peiskos være kos!

Mange som bruker ovn/peis som eneste oppvarmingskilde, vil kjenne seg igjen i det å komme til en iskald hytte for så å sitte og hutre foran peisen mens man sprengfyrer og sakte men sikkert får varmen i seg. Dette er verken komfortabelt eller kostnadseffektivt. For å fyre må man bruke masse ved, og en vanlig peis klarer kun å utnytte 10-25% av varmen i veden, noe som gjør denne formen for oppvarming lite effektiv. Peis er for mange den ultimate hyttekosen, men ved å ha en stabil varmekilde som varmepumpe i tillegg, kan du bruke peisen som nettopp det: kos!

Følg med hjemmefra

Varmepumpene kan også leveres med fjernstyring, slik at man enkelt kan følge med på strømforbruk, og kan justere temperatur etter eget ønske, både på vann og romtemperatur. Via en app på mobilen kan man følge med på temperatur på både vann og romtemperatur samt daglig, ukentlig og årlig strømforbruk. Fjernstyringen gir også hytteeieren en trygghet i at den gir beskjed dersom noe skulle være galt.

Luft til vann varmepumpe er det beste valget

Luft til vann varmepumpe er det beste valget til den moderne hytta, fordi den kan varme opp både rom og vann. Varmen fordeles gjennom kanaler i gulvet, og sikrer dermed også behagelig og stabil gulvvarme samt en jevn temperatur i hytta. Varmepumpene er så kraftige at de varmer opp vann i springen og dusjen like fort som ved konstant dusjing. På fjellet hvor de fleste har hytte, kan klimaet være svært hardt. Vær og vind kan tære på varmepumpen og temperaturer kan synke veldig lavt.

Aquarea-serien til Panasonic er spesialedesignet for Nordisk klima, og presterer selv i 25 minusgrader. Selv ned i slike temperaturer kan varmepumpene varme opp vannet opp til 55 grader. Varmepumpen består av en innedel og en utedel. Utedelen er robust og er designet for å tåle røffe forhold. Varmepumpene har lavt støynivå, og bruker luften utendørs til å gi varme til vann og oppholdsrom innendørs. Har man to etasjer, kan man enkelt installere en viftekonvektor som gir høy effekt.

Se alle Klimaekspertens luft til vann varmepumper HER og finn modellen som passer best til din hytte.