Varmepumpe som aircondition på sommeren

11.06.2019

Kjenner du deg igjen i å ligge søvnløs på varme sommernetter fordi det er for varmt på soverommet? En god natts søvn er helt avgjørende for helsen vår. Bruker du varmepumpen som aircondition har du en rimelig og effektiv måte å holde huset svalt og deilig selv på varme sommernetter!

Varmepumpe er en svært rimelig form for aircondition

Panasonic luft til luft varmepumper blir laget med en ny teknologi som gjør at de bruker veldig lite energi på avkjøling. Man kan derfor på en rimelig måte ha en sval og deilig temperatur inne i boligen selv på varme sommerdager. Ved å ha en varmepumpe i boligen oppnår man også en mer stabil temperatur, og unngår store temperatursvingninger ved at man får det veldig varmt i perioder og sitter og fryser i neste øyeblikk.

Les mer om hvorfor riktig temperatur i boligen er viktig her. 

Hvor mye koster det å bruke varmepumpen som aircondition?

Mange er redde for at "vinningen skal gå opp i spinningen" når man bruker varmepumpen til kjøling. Ingenting kunne vært mer feil! Dette er en luksus man bør benytte seg av og som nesten er helt gratis. 

De fleste luft varmepumpene til Panasonic er gode alternativer til avkjøling, men ved anskaffelse av en varmepumpe bør man også ta oppvarmingsbehovet til boligen og hva man ønsker at formålet til varmepumpen skal være med i betraktningen. 

Vi har lagd en oversikt over hva ulike Panasonic modeller Klimaekspertene fører egner seg til og hvor mye det årlige energiforbruket til kjøling er pr. modell:

1. Panasonic CZ Inverter - perfekt til sommerhuset

Ønsker du en sommerpumpe til feriehuset ditt eller i utestuen som tar opp lite plass er Panasonics CZ det perfekte valg. Den har en funksjon for trinnløs justering mellom 8 og 15 grader som gjør at du kan holde utestuen eller garasjen i en jevn, stabil temperatur som samtidig holder det fritt for frost. 

Som en tilleggsfunksjon kan du velge å kjøpe fjernstyring til pumpen. Dermed har du full kontroll selv om du selv ikke er tilstede. Du kan også justere varmen før du kommer, slik at huset eller hytta er behagelig varm når du trår over dørterskelen. 

CZ Inverter
CZ Inverter

Les mer om Panasonic Comfort Cloud og WIFI modul her.

Årlig energiforbruk (regnet med 350 timer driftstid i kjøling etter EUs normer) for CZ Inverter 5.20 er 133 kWh. Dersom du kjøler 6 timer om dagen har du da til kjøling i 2 måneder totalt. Normal strømpris i sommerhalvåret ligger gjerne på 0,20 kr pr. kWh. Nettleie avhenger av hvilken avtale man har med sitt strømselskap men ligger normalt på 0,36 kr pr. kWh. Sum blir da 0,56 kr pr. kWh. 

For oss i norden vil nok 350 kjøletimer være kraftig overdrevet. Men skulle man komme opp i denne brukstiden blir da kosten ca: 133 x 0,56 = 74,50 kr totalt. For CZ Inverter 6.70 vil regnestykket se slik ut om man regner med 350 kjøletimer: 194 x 0,56 = 108,64.

2. Panasonic NZ Etherea - populær til kjøling og som erstatter for eldre Panasonic modeller

NZ Etherea passer godt inn i både eneboligen, i leilighet og til hytta. Egner seg godt som utskiftningspumpe av eldre Panasonic modeller fordi den bruker den samme monteringsplaten og har samme mål. NZ er drifts testet til å varme ned til -35°C og kommer med vedlikeholdsvarme og høy luftstrøm. Dessuten er den stillegående og benytter det nyeste kjølemiddelet R32 som er mer skånsomt både for varmepumpen og miljøet. 

Årlig energiforbruk for NZ Etherea 6.0 er 118 kWh. Med samme utregning som over med 350 kjøletimer i beregningen ser kostnaden til kjøling slik ut: 118 x 0,56 = 66,08. For den kraftigste modellen av NZ - NZ Etherea 7.20 blir regnestykket slik: 173 x 0,56 = 96,88 kr i årlig energiforbruk til kjøling. 

NZ Etherea
NZ Etherea

3. Panasonic Design Gulvmodell Inverter + er den eneste gulvmodellen på markedet med R32 

Design gulvmodell er en perfekt erstatter for panelovnen, som både kan bygges inn i vegg eller plasseres diskre med resten av interiøret. Leveres med kjølemiddelet R32, kan kobles sammen med WIFI modul som gjør at du kan fjernstyre varmepumpen uansett hvor du er og er bygd med det avanserte luftrensesystemet nanoe X. 

Årlig energiforbruk for Design Gulvmodell 5.50 er 108 kWh. Det gjør at regnestykket ser slik ut for årlig energiforbruk til kjøling: 108 x 0,56 = 60,48. Altså koster det deg svært lite å bruke design gulvmodell til nedkjøling. Den kraftigste av gulvmodellene, Design gulvmodell 6.20 har et årlig energiforbruk til kjøling på 157, altså vil det si totalt 87,92.

Design Gulvmodell
Design Gulvmodell

4. Icebreaker Premium - den heftigste varmepumpa lagd for norden noensinne 

Icebreaker Premium er en energieffektiv og pålitelig varmepumpe som leverer effektivt ved utendørstemperatur helt ned til -35°C. På grunn av sin gode varmekapasitet, vedlikeholdsvarme, høye luftstrøm og det unike anti korrosjonsbelegget Bluefin vil Icebreaker Premium gi deg jevne temperaturer hele året uavhengig av klimaet du bor i. Varmepumpen leveres også med luftrensesystemet nanoe X som vil holde inneklimaet rent og friskt. I tillegg til at WIFI er innebygd, slik at du enkelt kan kontrollere varmepumpen både hjemme og på farten. 

Vår absolutte bestselger har et årlig energiforbruk til kjøling på snaue 112 kWh. Altså ser regnestykket slik ut: 112 x 0,56 = 62,72.

Icebreaker Premium
Icebreaker Premium