Et sunt inneklima gjør deg mer produktiv

15.03.2019

Studier viser at et bedre inneklima gjør oss mer produktive, våkne og opplagte. Panasonic varmepumper bidrar til økt sirkulasjon av luften innendørs, slik at du får et bedre inneklima!

Bli mer produktiv

Det finnes en rekke tiltak du kan gjøre for å bli mer produktiv i hverdagen. Blant annet det å planlegge dagen, og sette opp dagens gjøremål i en «to-do liste». Deretter kan man i prioritert rekkefølge krysse av etter hvert som oppgavene fullføres. Dette vil gi en god mestringsfølelse og ha positiv effekt på videre produktivitet. Det sies også at trening, et sunt kosthold og det at man får nok søvn hjelper på produktiviteten. 

Inneklimaet viktig for produktiviteten

Ikke minst er et godt inneklima viktig for produktiviteten. En amerikansk studie har også vist at de ansatte på arbeidsplassen ble 8% mer produktive ved at luftgjennomstrømningen økte fra 9,5 l/s person til 19 l/s person. Denne investeringen i bedre ventilasjonsanlegg utgjør en relativt liten kostnad mot det faktum at de ansatte yter mer gjennom arbeidsdagen. I tillegg har dette mange andre fordeler, ved at de ansatte blir mer motivert, holder seg friskere og trives bedre på arbeidsplassen. Dette kan du lese mer om her: https://www.svenskventilation.se/2016/06/mer-luft-gor-oss-8-mer-produktiva/

Få bedre inneklima med varmepumpe

Varmepumper har en positiv effekt på inneklimaet, og i Norge selges det hovedsakelig to typer: luft til vann varmepumpe og luft til luft varmepumper. Man vil oppleve en forbedring av inneklimaet ved begge variantene, men Norges Astma og Allergiforbund anbefaler oppvarming ved hjelp av en luft til vann varmepumpe. Disse er i tillegg effektive og siden de også varmer opp vannet vil de dekke en stor del av boligens totale oppvarmingsbehov.

En luft til luft varmepumpe er derimot den vanligste modellen i Norge i dag, og vil også bidra til et bedre inneklima. Innedelen renser luften for støvpartikler og kan filtrere bort opptil 50% av skadelige støvpartikler som svever i luften. Den virker dermed også som en luftrenser. Varmepumper vil i tillegg sikre en jevn og stabil temperatur, som også har positiv innvirkning på komfort. De kan også brukes til nedkjøling på sommeren så vel som oppvarming på vinteren, og man slipper dermed store temperatursvingninger. Den krever lite tilsyn, og kan ved hjelp av ekstra applikasjoner fjernstyres mens du er bortreist.

Panasonic varmepumper

Panasonic har et stort utvalg av både luft til vann varmepumper og luft til luft varmepumper. Når du skal velge varmepumpe er det en del faktorer å ta hensyn til. Blant annet må varmepumpen være riktig dimensjonert for boligens størrelse og oppvarmingsbehov, og den må plasseres på det mest optimale stedet i boligen. Hvor i landet man bor er også en viktig faktor som spiller inn, da et kaldt innenlandsklima krever en varmepumpe med større kapasitet enn et mildt kystklima.

Klimaekspertene

På Klimaekspertene kan du gjøre deg kjent med vårt store utvalg av varmepumper, få flere tips til hva du må ta hensyn til når du skal velge varmepumpe. Du kan kontakte en montør for gratis befaring, eller bestille service av din varmepumpe. Husk at du kan bestille service hos Klimaekspertene uansett hvilken modell du har på varmepumpen eller hvor den er kjøpt. Vi anbefaler service ca. annethvert år. Sjekk hjemmesiden til Klimaekspertene her.