VARSLER OM STRØMPRISHOPP OG KULDEPERIODE I JANUAR

20.12.2018

I følge Energi Norge må vi tilbake til 2011-2012 for å finne tilsvarende høy vinterpris som vi ser i kraftmarkedet nå. Været for januar er ikke helt klart enda, men signalene tyder på at vi må forberede oss på en kald vinterperiode i januar som kan dra prisen på strøm ytterligere oppover.

Høyeste på årevis

Hittil i 2018 har snittpris vært 41,6 øre pr. kilowattime sammenlignet med 27,3 øre i 2017. I tillegg kommer strømleverandørens påslag, nettleie og statlige avgifter. En gjennomsnittlig husstand med forbruk på 16 000 kWh vil betale rundt 2 900 kroner mer for strømmen i år enn i 2017.

Ser dyrt ut

Per 17.12 hadde prisen på strøm med levering i januar steget med nesten fire euro som betyr at foreløbig pris på strøm i januar ligger på 58,1 øre kWh. Analytiker fra analysebyrået Refinitiv sier det er en blanding av at karbonprisen og kullprisen går opp, samt det at det foreløbig er spådd om kaldt og tørt vær som drar prisen opp.

Kilde: E24.

10 tips til lavere strømregning

Her kan du lese 10 tips til lavere strømregning hvor vi inkluderer både kostnadsfrie tiltak og større investeringer for å redusere oppvarmingskostnader.

Kan være mye å spare ved å bytte oppvarmingskilde

Med en varmepumpe får du mer varme ut av hver kilowatt-time sammenlignet med andre oppvarmingsformer. Akkurat hvor mye man vil spare er forskjellig fra husstand til husstand og kommer an på hvor i landet du bor, hvor godt boligen er isolert, hvordan varmepumpen blir plassert og hvilken type varmepumpe du velger. Men å ha en årlig besparelse på ca 5000 - 8000 kr er oppnåelig for veldig mange.

Klimaekspertene tilbyr et bredt utvalg av luft til luft og luft til vann varmepumper fra Panasonic. Se mer informasjon og ulike luft til luft varmepumper her og luft til vann varmepumper her.