Rens luften med varmepumpe

03.04.2019

Det å ha et godt inneklima er avgjørende for din families helse og velvære. I et samfunn hvor flere og flere får astma og allergier kan et godt inneklima virke forebyggende og lette på plagene.

Inneklimaet kan være mer forurenset enn ute

I noen boliger med dårlig sirkulasjon av luften og mye støvpartikler, kan luften inne faktisk være mer forurenset enn ute. Ett dårlig inneklima er påvist å gjøre oss mindre opplagte og plager som allergier kan forverres. I Norge hvor vi har mange vinterdager og tilbringer mye tid innendørs er det ekstra viktig å ha et godt inneklima. En varmepumpe med luftrensefilter vil hjelpe med dette og bidra til bedre helse for din familie.

Kilde: Pixabay
Kilde: Pixabay

Få et bedre inneklima med varmepumpe

Varmepumper har en positiv effekt på inneklimaet fordi de sirkulere luften og har installert luftrensefiltere som fjerner skadelige luftpartikler. Innedelen renser luften for støvpartikler og kan filtrere bort opptil 50% av skadelige støvpartikler som svever i luften. Den virker dermed også som en luftrenser. Varmepumper vil i tillegg sikre en jevn og stabil temperatur, som også har positiv innvirkning på komfort. De kan også brukes til nedkjøling på sommeren så vel som oppvarming på vinteren, og man slipper dermed store temperatursvingninger. Den krever lite tilsyn, og kan ved hjelp av ekstra applikasjoner fjernstyres mens du er bortreist. 

En varmepumpe vil i de aller fleste tilfeller også værer mer energieffektive enn andre oppvarmingsløsninger, som for eksempel panelovner eller vedfyring.

Kilde: Klimaekspertene.no
Kilde: Klimaekspertene.no

Avansert luftrenseteknologi med nye nanoeX

Panasonic har utviklet et helt nytt luftrensefilter kalt nanoeX. Dette filteret renser luften og uskadeliggjør partikler i din bolig, slik at din familie får et bedre inneklima. Dette filteret finnes på et stort utvalg av både luft til vann varmepumper og luft til luft varmepumper. 

Kilde: Panasonic.no
Kilde: Panasonic.no

I tillegg inneholder varmepumpene som har luftfilteret nanoeX også en innvendig avfukter som begrenser spredningen av mugg og bakterier. 

Kontakt klimaekspertene når du skal velge varmepumpe

Når du skal velge varmepumpe er det en rekke faktorer å ta hensyn til. Blant annet må varmepumpen være riktig dimensjonert for boligens størrelse og oppvarmingsbehov, og den må plasseres på det mest optimale stedet i boligen. Hvor i landet man bor er også en viktig faktor som spiller inn, da et kaldt innenlandsklima krever en varmepumpe med større kapasitet enn et mildt kystklima. 

Også produktegenskaper er faktorer man må gjøre seg opp en mening om når man skal velge varmepumpe. Er for eksempel lydnivået spesielt viktig for deg? Er det viktig at varmepumpen kan fjernstyres eller er luftfiltrene det du er mest opptatt av?

Kilde: Klimaekspertene
Kilde: Klimaekspertene

Kontakter du Klimaekspertene for gratis befaring, vil du få ekspertenes tips og råd til hva du må du hensyn til når du skal velge varmepumpe.  

Klikk på bildet for å lese mer om Klimaekspertene.