HVORDAN VELGE RIKTIG VARMEPUMPE

27.11.2018

Når man skal velge varmepumpe er det mange hensyn å ta. For å få et godt resultat lønner det seg å gjøre et grundig og gjennomtenkt valg. Her gir vi deg tipsene til hva du må tenke på!

Varmepumpe gir mange fordeler

En varmepumpe gir mange fordeler sammenlignet med andre tradisjonelle former for oppvarming. Den gir en jevn og stabil varme i huset. Varmepumpe er en rimelig og effektiv oppvarmingskilde, og gir et lavt strømforbruk.

En luft til luft varmepumpe utnytter luften utenfra til å varme opp boligen din. Den sikrer også jevn sirkulasjon i luften, og er dermed bra for allergikere og astmatikere. 

I motsetning til tradisjonelle oppvarmingskilder, kan mange varmepumper i dag også fås med fjernstyring, slik at man kan ha full kontroll på energibruk og temperatur mens man er bortreist, og man får beskjed dersom noe skulle være galt med varmepumpen. Det er da enkelt for fagfolk å feilsøke varmepumpen for å fikse problemet raskt.

Panasonic NZ i Etherea-serien har Panasonics patenterte luftfilter, som gjør den til det beste valget for allergikere. 

Størrelsen på boligen din

Størrelsen på området du ønsker å varme opp er noe av det første du må ta i betraktning. Skal du bruke varmepumpa som eneste oppvarmingskilde? Dersom man har annen varmekilde i tillegg, som ovn eller peis, og kun ønsker varmepumpen som en grunnvarme, trenger man ikke like stor kapasitet som om varmepumpen er eneste kilde til oppvarming. 

For deg som har lite plass, vil Panasonics LZ-modeller være en god løsning. Den kan plasseres over en dør eller et vindu. Disse passer også godt dersom du har en eldre varmepumpe du ønsker å bytte ut. Har du et større område du ønsker å varme opp, bør du velge en varmepumpe med høyere kapasitet, som Panasonic Etherea-serien.

Bor du ved kysten eller innlandet?

Hvor du bor i landet kan også ha innvirkning på ditt valg av varmepumpe. Det er ofte mildere vintre ved kysten enn i innlandet, og behovene for varmepumpe er dermed annerledes. Bor du derimot i innlandet eller nord i landet, er vintrene ofte lengre og kaldere. Du bør dermed velge en av de kraftigste varmepumpene, som Panasonic VZ Heatcharge.

Plassering av varmepumpe

Varmepumpens plassering er et viktig element når du skal velge modell, og er avgjørende for et godt resultat. Den bør plasseres der man oppholder seg mest. Videre må man ta stilling til om den skal plasseres på gulv eller henges opp på veggen. En gulvplassert varmepumpe er perfekt for deg som vil bytte ut en panelovn eller lignende, og de fleste gulvplasserte varmepumper har en elegant design som glir lett inn i øvrig interiør. Du kan også velge å montere varmepumpen opp på veggen, og her finnes det mange stilige design og ulike farger å velge mellom, som gjør at varmepumpen kan bli en stilig del av rommet.

Panasonic varmepumper: Tilpasset dine behov!

Serien Etherea fra Panasonic har et bredt utvalg luft til luft varmepumper tilpasset nettopp dine unike behov. Ønsker du en kraftig varmepumpe, er VZ Heatcharge et godt alternativ. Denne fungerer helt ned i temperaturer på -35 grader, noe som gjør den vel egnet i deler av landet hvor vintrene er kalde. De er videre designet for nordisk klima, og tåler vær og vind. Den ble kåret til best i test i 2016.

Har du lite plass, vil Panasonics LZ-modeller være et godt valg. Disse er også et godt alternativ om du har en eldre varmepumpe du vil bytte ut.


Du kan lese mer om de spesifikke produktene og se de ulike spesifikasjonene HER.