Er det lurt å tørke klær innendørs på vinteren?

26.02.2019

Savner du å tørke klærne utendørs, og kjenne den friske lukten i både sengetøy og klesplagg? På vinterhalvåret med snø og kulde er det ikke de samme forholdene for å tørke klær ute, og man blir tvunget til å tørke klesvasken innendørs. Dette fører til mer fuktighet i luften, noe som ikke er optimalt for inneklimaet. En varmepumpe vil derimot være med på å redusere luftfuktigheten!

Bedre inneklima med varmepumpe

Når man tørker klær innendørs som man ofte gjør på vinteren, blir luften mer fuktig fordi klesvasken inneholder vann som fordampes. En vanlig klesvask kan inneholde så mye som 1-2 liter vann. Det er ikke gunstig for inneklimaet med for mye fuktighet i luften. Ved å installere en varmepumpe i din bolig forbedrer du inneklimaet flere hakk, og varmepumper anbefales av Norges Astma og Allergiforbund. 

Bedre inneklima er kjent for å lette plagene mange har ved astma og allergier, og gjør at man kjenner seg mer opplagt og produktiv. En varmepumpe sirkulerer luften, og vil i tillegg til å sikre et bedre inneklima holde en jevn og stabil varme innendørs. 

Mange andre fordeler

I tillegg gir en varmepumpe reduserte oppvarmingskostnader sammenlignet med andre tradisjonelle oppvarmingskilder. I dagens marked er strømprisene rekordhøye, og en varmepumpe vil i tillegg til å gi effektiv oppvarming også medføre reduserte fyringskostnader. 

Dagens varmepumper har et lavt støynivå, og finnes i mange stilige design som vil passe inn i din bolig. Varmepumpene kan monteres på enten vegg eller gulv, og fås i ulike størrelser som er tilpasset boligens størrelse og behov for oppvarming. 

Viktig med jevnlig vedlikehold

For at varmepumpen skal opprettholde sin funksjon og fungere optimalt over flere år, er det viktig med jevnlig vedlikehold. Både innedelen og utedelen blir utsatt for slitasje, og faktorer utenfra som løv, smuss og støv kan være med på å redusere ytelsesevnen. Det anbefales å ta en varmepumpeservice annethvert år for å sikre lang og god levetid. Alle Panasonic varmepumper er utstyrt med et luftfilter som også fanger opp pollen og støv, og det er derfor viktig at dette filteret byttes ut med jevne mellomrom.

Service hos Klimaekspertene

Uansett hvilken varmepumpe du har eller hvor den er kjøpt, kan du bestille en grundig varmepumpeservice hos Klimaekspertene. Service av varmepumpe tar i underkant av to timer, og inkluderer gjennomgang av både innedelen og utedelen.

Service på innedelen inkluderer en komplett demontering hvor alle bevegelige deler blir smurt. Samtidig blir det fortatt en grundig rens av delene og hele innedelen blir også støvsugd slik at støv og smuss blir fjernet. Det blir foretatt en lekkasjekontroll og en sjekk av temperatur på gassrør. Utvendig radiator blir også sjekket og renset dersom det er behov for det. Samtidig blir garantideler byttet ut. Bestiller du en service hos Klimaekspertene kan du føle deg trygg på at din varmepumpe blir sjekket av en ekspert som følger myndighetenes krav til F-GASS sertifisering. Du kan i tillegg inngå en serviceavtale slik at du får beskjed når tiden er inne for en ny service, slik at du slipper å tenke på dette selv.

Du kan lese mer om hva som er inkludert i en service og hvordan du bestiller time hos Klimaekspertene ved å klikke på bildet under. Klimaekspertene utfører service fra kr 1600,-