Beskytt varmepumpen med et overbygg - så varer den lengre

17.10.2018

Å beskytte varmepumpens utedel har samme funksjon som å sette bilen i carport eller i garasjen - du slipper å bruke tid på å fjerne snø, is og andre ting som kan legge seg på varmepumpen. En beskyttet varmepumpe vil også være mer energieffektiv og føre til økte besparelser for deg!

Både med et overbygg med et varmepumpetak der den står plassert på et stativ, men også ved et fullverdig hus med vegger rundt kan du beskytte varmepumpen å gi den lengre holdbarhet og levetid.

Beskytter mot vær og vind

Ved å forhindre at regn, snø, vind og sol sliter på varmepumpen så vil den også vare lenger. På denne måten minimerer man også sjansen for at smuss, skitt og løv setter seg fast på utedelen og ødelegger noe. Konstruksjonen på overbygget er viktig da feildesign kan føre til "omluft" som heller kan føre til mindre varme og dårligere energieffektivitet.

Diskre fremtoning og penere fasade

Et varmepumpehus eller tak sparer deg ikke bare for bry, men kan gi boligen en penere fasade enn å bare plassere en utedel direkte på veggen.

Dersom du for eksempel maler overbygget i samme farge som resten av boligen vil utedelen bli nesten usynlig og i stedet bli en naturlig del av huset ditt. 

Varmepumpehus i trykkimpregnert tre

Varmepumpehus kjøpt hos Klimaekspertene er trykkimpregnert og kan fint males slik som annet trykkimpregnert materiale. 

Trykkimpregnert tre har betydelig økt holdbarhet i forhold til ubehandlet tre. Dette gjør det velegnet til bruk der holdbarheten er ekstra viktig. Forventet holdbarhet er 20-30 år.