BLOGG

Les ukas nytt
 

Med Comfort Cloud og WIFI-kit fra Panasonic kan du enkelt justere varmen uansett hvor du er via smarttelefon. Dersom modellen du har ikke kom med dette innebygd kan du enkelt montere det hjemme selv, uten hjelp fra installatør.

En luft til vann varmepumpe bruker luften utenfra til å varme opp både rom og vann innendørs ved hjelp av vannbåren varme, radiator eller viftekonvektor. Har boligen din et forbruk på mer enn 25 000 kWh i året og det brukes mye tappevann vil en luft til vann varmepumpe gi betraktelig lavere kostnader til oppvarming.

I følge Energi Norge må vi tilbake til 2011-2012 for å finne tilsvarende høy vinterpris som vi ser i kraftmarkedet nå. Været for januar er ikke helt klart enda, men signalene tyder på at vi må forberede oss på en kald vinterperiode i januar som kan dra prisen på strøm ytterligere oppover.

I 2020 blir det forbudt å bruke oljefyr og parafinkamin i Norge, og disse må dermed byttes ut med andre alternative oppvarmingskilder. ENOVA tilbyr tilskudd til de som ønsker å bytte ut oljefyr med varmepumpe- men det gjelder å være rask! I 2019 halveres støtten sammenlignet med 2018, og i 2020 opphører den helt. Her er din guide til hvordan...

Er du en av de 100 000 nordmenn som enda bruker oljefyr, eller 200 000 som bruker parafinkamin til oppvarming i din bolig? I 2020 blir disse fyringsformene forbudt, og alle som har denne løsningen må bytte til en alternativ varmekilde. Målet med dette forbudet er å redusere klimagassutslipp i Norge. Et årlig forbruk på 4000 liter tilsvarer like mye...

Varmepumper i dag lager generelt lite støy, takket være ny og moderne teknologi. Hvor mye støy en varmepumpe lager måles i lydeffektnivå og lydtrykknivå. Mange ønsker å sjekke denne faktoren før de investerer i en varmepumpe. Faktorene er listet på produktbladene til enhver varmepumpe, men kan være vanskelig å tolke dersom man ikke har satt seg inn...

Når man skal velge varmepumpe finnes det utallige varianter å velge mellom, og det kan virke som en stor jobb å navigere seg fram til å velge hva som er riktig type og modell. Her gir vi en liten innføring i de to vanligste typene, nemlig luft til luft og luft til vann varmepumper.

Når man skal velge varmepumpe er det mange hensyn å ta. For å få et godt resultat lønner det seg å gjøre et grundig og gjennomtenkt valg. Her gir vi deg tipsene til hva du må tenke på!

Er du lei av å sitte og hutre foran peisen på hytta og sprengfyre mens den sakte men sikkert varmer seg opp?